Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Klinisk Institut

Ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Klinisk Institut, Aalborg Universitet er en stilling som klinisk professor i kardiologi ledig til besættelse pr. 1. juli 2025 eller snarest derefter. 
Stillingen forudsætter en samtidig ansættelse som overlæge ved Kardiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital.

Dine arbejdsopgaver   
Som klinisk professor får du et medansvar for at udvikle Klinisk Instituts forsknings- og undervisningsmiljø og bidrage til at implementere fakultetets overordnede strategi. Du forventes at bidrage til udvikling af fagområdet, herunder de højt specialiserede funktioner.

Arbejdsopgaverne vil - udover det kliniske arbejde i afdelingen – omfatte forskning med særligt fokus på kardiovaskulær epidemiologi. Du skal endvidere varetage videreudvikling af området inden for hjerte CT og anden billeddannelse samt EKG-forskning i samarbejde med ingeniører. Specialets forskning styrkes og udvikles via deltagelse i lokale, nationale og internationale forskningsfora, netværk og videnskabelige selskaber.

Du skal herudover oprette og videreudvikle høje faglige og didaktiske standarder i den prægraduate undervisning for specialet i hele Region Nordjylland. Den prægraduate undervisning varetages i samarbejde med afdelingens kliniske lektorer med et særligt fokus på den lægevidenskabelige kandidatuddannelse.

Ca. halvdelen af arbejdstiden anvendes til universitetsrelateret arbejde som blandt andet består af rekruttering, hjemtag af forskningsmidler, vejledning af studerende og ph.d.-studerende, faglige bedømmelser samt deltagelse i forskningsstrategiske udvalg og fora. 

Dine kompetencer   
Du har en profil som speciallæge i kardiologi med særligt fokus på kardiovaskulær epidemiologi, samt klinisk forskningserfaring inden for specialet.

Der lægges vægt på original videnskabelig produktion, erfaring med forskningsledelse, tiltrækning af funding og ph.d.-vejledning samt undervisning af medicinstuderende. Derudover forventes det, at du har fyldestgørende kvalifikationer til at varetage undervisning, samt erfaring som ph.d. hovedvejleder.

Kvalifikationskrav 
Kvalifikationskravet for en klinisk professor i medicin er lægevidenskabelig kandidateksamen, specialistanerkendelse samt yderligere undervisnings- og forskningsmæssige kvalifikationer.

Hvem er vi  
Klinisk Institut leverer forskningsbaseret undervisning til alle fagområder på den lægevidenskabelige kandidatuddannelse, og bedriver forskning inden for de kliniske specialer. Klinisk Instituttet arbejder tæt sammen med de nordjyske hospitaler og almen praksis om undervisning og forskning. Der foregår undervisning af medicinstuderende på flere hospitalsmatrikler og i almen praksis i Region Nordjylland.

 

Instituttet har tilknyttet cirka 40 forskningsenheder med hvert deres lægefaglige speciale. Forskningen er struktureret i de samme forskningsenheder, som hospitalerne anvender.  Ud over disse forskningsenheder har instituttet tilknyttet en række andre forskningsenheder og centre. Hovedparten af instituttets personale har, ud over ansættelsen på instituttet, samtidig en hospitalsansættelse. 

Læs mere om Klinisk Institut her 


Kardiologisk Afdeling har højtspecialiseret funktion inden for iskæmisk hjertesygdom, hjerterytmeforstyrrelser, hjerteinsufficiens, hjerteklap-sygdom, thorakale aortaaneurismer, pericardiesygdomme og troboemboli.

Afdelingen har to monitorerede sengeafsnsit med henholdsvis 14 og 25 senge. Vi er en travl og effektiv afdeling med omkring 6.000 invasive procedurer, 8.000 indlæggelser og > 30.000 ambulante kontakter, heraf 15.000 ekkokardiografier.

Lægestaben består af 6-8 introstillinger, 8 HU-stillinger, 28 speciallæger, heraf 2 professorer. Vi har 3 vagtlag: FV, BV og speciallægevagt (PCI, arytmi, ekko).

Afdelingen har en lang tradition for primært klinisk forskning. Der er igennem de sidste mange år færdiggjort >2 ph.d.-studerende pr. år. Afdelingen indgår i adskillige nationale og internationale projekter.

 

Ansøgning 

Din ansøgning skal indeholde følgende:  

  • Ansøgning, hvori begrundelser for at ansøge, kvalifikationer i forhold til stillingen samt intentioner og visioner for stillingen angives
  • CV
  • Eksamensbeviser (kandidatbevis og ph.d.-bevis)
  • Publikationsliste med angivelse af de arbejder, du ønsker at påberåbe dig. Du må maksimalt vedhæfte 10 af disse publikationer
  • Undervisningsmæssige kvalifikationer beskrevet i undervisningsportfolio. Såfremt dette ikke er medsendt, skal du vedlægge begrundelse herfor
  • Formidlingsmæssige kvalifikationer, herunder deltagelse i udvalg, bestyrelser, foreninger o.l. 
  • Forskningsplan, der beskriver intentioner og visioner for stillingen
  • Øvrige kvalifikationer i forhold til stillingen
  • Referencer/anbefalinger 

Du kan læse mere om krav til din ansøgning her.  

Ansøgning sendes via Aalborg Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aalborg Universitets hjemmeside. 

Aalborg Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.  

Har du spørgsmål?   
Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Dekan Lars Hvilsted Rasmussen tlf. 9940 3482, Konst. institutleder Jette Kolding Kristensen, tlf. 4081 4466 eller lægefaglig direktør Søren Pihlkjær Hjortshøj, tlf. 9766 1302. 

Stillings- og funktionsbeskrivelse ang. Speciallægestilling kan fås ved henvendelse til cheflæge Ljubica Vukelic Andersen, e-mail ljubica.andersen@rn.dk.

 

Øvrige informationer  

Du kan læse mere om vores rekrutteringsproces her.  
  
Ansættelsesprocessen på Aalborg Universitet indebærer en shortlistingsproces. Du kan læse mere om det her.  
  
Ansættelsesprocessen på Aalborg Universitet kan omfatte en risikovurdering som et værktøj til at identificere potentielle risici forbundet med nyansættelser, der sikrer arbejdspladsens sikkerhed, compliance og integritet.  

Løn- og ansættelsesvilkår 
Ansættelse sker i henhold til bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter og bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter samt protokollat om visse ansættelsesvilkår for videnskabeligt personale ved universiteter.

Ansættelse som overlæge sker i henhold til gældende overenskomst mellem Danske Regioner og Foreningen af Speciallæger.  Professoratet vederlægges med et honorar på 172.700 kr. (marts 2012-niveau) årligt.

Ansættelsesform Fastansat
Arbejdstid Fuldtid
Ansættelsesdato (DD-MM-ÅÅÅÅ)* 01-07-2025
Antal ledige stillinger 1
Beskæftigelsesgrad 37
By Aalborg
Land Danmark
Referencenummer 2025/65
Publiceret 30.04.2025
Sidste ansøgningsdag 02.05.2025

Tilbage til Ledige stillinger